3 Mart 2015 Salı

TEKNOLOJİ TRANSFER PLATFORMU NEDİR?





Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Ersan ASLAN "Teknoloji Transfer Platformu buluş sahibi ile girişimciyi, sorunu olanla çözüm bulanı, fikri olanla fikir arayanı bir araya getirerek muazzam bir sinerji oluşturacak"  diyerek, bu platformun tanım ve işlevini, TPE Konferans salonunda yaptığı toplantıda aktardı.


Türkiye’nin geçtiğimiz yıllar içerisinde, marka, patent, teknoloji ve tasarım başlıklarında kayda değer ilerlemeler kaydettiğini ifade eden ASLAN, geçtiğimiz 4 yıl içinde, Avrupa ülkeleri arasında en çok marka başvurusu bulunan ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Ersan ASLAN’ın konuşmasından önemli satır başlıkları şöyle:



  • Türkiye, sınai mülkiye kavramı hakkında farkındalığı artan bir girişimci ile karşı karşıyadır. 
  • Sınai haklarını koruma altına alan, marka, tasarım, buluş ve teknolojisine yatırım yapan girişimci, diğer rakiplerine kıyasla daha yüksek kar ve ciro oranlarına ulaşabilmektedir.
  • Teknoloji transferi Platformu, fikir ve buluşu olan; bunları güvenli bir ortamda gerçekleşmek üzere sanayiciye devretmek isteyecek bilim insanlarını; yatırımcı, sanayici ve girişimcilerle buluşturuyor. Üstelik burada, sınai mülkiyet alanında çalışan kişilerin bilgilerine de rahatça ulaşabilecekler.
  • Platform yeni açılmış olmasına rağmen, hali hazırda 600’ün üzerinde lisanslama teklifinde bulunulan patent, faydalı model ve tasarım bulunmaktadır.
  • Sınai mülkiyet hakkındaki başarıların, ekonomik faydaya dönüşmesi gerekmektedir.
  • Dünya’da ve ülkemizde buluşların alınıp satılabildiği ara yüzler bulunmakla birlikte, Teknoloji Transfer Platformu, TPE’nin veri tabanı ile tam entegre çalıştığı için, dünyadaki örneklerinden farklı bir yerde bulunmaktadır.


TPE’nin resmi sitesinde yayınladığı detaylı toplantı bültenine ulaşmak için tıklayınız.



KURUMSAL İLETİŞİM


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder