10 Mart 2015 Salı

SINAİ HAKLAR İÇİN DEVLET TEŞVİKLERİ


SINAİ HAKLAR BAŞVURULARINDA TEŞVİKLER
MARKA_TASARIM_PATENT_FAYDALI MODEL_ENTEGRE DEVRE TOPOGRAFYASI

Ülkemizde özellikle son yıllarda; marka sayısının arttırılması, özgün ürün dizaynlarının değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine, prestijine büyük katkı sağlayacak buluş başvurularının korunması adına yapılacak başvurularda, çeşitli devlet teşvikleri düzenlenmekte olup, şahıs/şirketlerin ilgili desteklerden yararlanarak maliyetlerini düşürülmesi ile başvuruya teşviki amaçlanmaktadır.

Özellikle buluşların ticarileştirilmesi, başvuru sahiplerinin bilinçlendirilmesi adına çeşitli toplantı ve eğitimler düzenlenmektedir. Sınai mülkiyet haklarının yaygınlaştırılması için çeşitli projeler geliştirilmektedir. Bilgilendirme toplantıları, farkındalık seminerleri ve eğiticilerin eğitimi konularında çalışmalar düzenlenmektedir.

DESTEK MERCİLERİ VE DESTEK KONULARI:


EKONOMİ BAKANLIĞI;

  • Yurtdışında Marka Tescili Ve Korunması ( geri ödemesiz)

KOSGEB:
  • Ulusal patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, entegre devre topografyaları ve uluslararası marka tescili  (geri ödemesiz)

TUBİTAK:
  • Ulusal patent başvuruları, PCT başvuruları, EPO, JPO, USPTO başvuruları

EKONOMİ BAKANLIĞI:














KOSGEB:















TUBİTAK:
http://www.tubitak.gov.tr/ 

1602 kodlu TÜBİTAK Patent Destek Programı 01.01.2014 tarihinde yürürlüğe girmesine karar verilmiştir.
Bu program kapsamında ;
Türk Patent Enstitüsüne(TPE), Dünya Fikri Haklar Örgütüne(WIPO), Avrupa Patent Ofisine (EPO), Japonya Patent Ofisine(JPO), Amerika Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisine (USPTO) yapılacak olan patent başvuruları desteklenecektir.
Yukarıda belirtilen teşvik sistemleri sayesinde, maliyetleri sebebi ile bekletilen başvurular dosyalanmakta ve korumaları başlatılmaktadır.
Detaylı bilgi için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
KURUMSAL İLETİŞİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder