22 Ocak 2015 Perşembe

ALL TRANSACTIONS WILL BE MADE WITH RAISED FEES IN TURKISH PATENT INSTITUTE




All transactions will be made with raised fees in Turkish Patent Institute starting from 1st January 2015. Also, The payments relating to service charges of Turkish Patent Institute will be accepted only bank accounts of the institute in T.C. Ziraat Bank, Halkbank and Vakıflar Bank via credit card or money transfer since 1st of January 2015. The accounts will be closed for EFT. For more detail about raised fees and the ways of the payment please contact  with our team.








CORPORATE COMMUNICATIONS






TPE'DEN İŞLEM ÜCRETLERİNE İLİŞKİN İKİ ÖNEMLİ DUYURU!




MARPATAS 150105 EMAILING DUYURU -06

Türk Patent Enstitüsü tarafından "2015 Yılında Uygulanacak Ücret Tarifesi"ne İlişkin Tebliğ yayımlanmıştır. 2015'te TPE'nin yeni fiyatlarla işlem yapmaya başlayacağına dair duyurumuz için tıklayınız. 
Türk Patent Enstitüsü tarafından verilen hizmetlerle ilgili işlem ücretlerine ilişkin ödemeler,1 Ocak 2015 tarihinden itibaren sadece T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası nezdinde bulunan Enstitü ilgili hesaplarına,havale/kredi kartı yoluyla kabul edilecektir. Hesaplar EFT işlemine kapatılacaktır.
Başvuru sahiplerinin ve vekillerin bu uygulamayı dikkate almaları herhangi bir hak kaybına uğramamaları bakımından önemlidir. 2015 yılı değişen Resmi harç listesini danışmanlarımızdan  lütfen isteyin.
KURUMSAL İLETİŞİM

20 Ocak 2015 Salı

SIVAS’TAN DÜNYA TASARIM OSCARLARINA UZANAN KÜRESEL BIR MARKA HIKAYESI: NITROCARE


Acil Müdahale Sedye’si, “Türkiye 100 Projesi”nde!



Marpataş en değerli müvekkillerinden, GÖKLER AŞ, tasarım sektörünün oscarları kabul edilen, dünyanın en itibarlı endüstriyel tasarım ödülü REDDOT’ı kazanarak, sektörün ve tasarım dünyasının tüm dikkatini üzerine çekmişti. Ürün tasarımı ve marka bilinirliği konusunda oldukça başarılı yatırımlar yapan GÖKLER AŞ, son olarak da küresel ölçekte yayınlanan “Türkiye100 Projesi” uluslar arası listesine girmeyi başardı. Bu kapsamda, 31 Ekim 2013 tarihinde, Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın da katılımıyla gerçekleştirilen, 5. İzmir İktisat Kongresinde de ödüle layık görüldü. Değerli müvekkilimiz GÖKLER AŞ, ürün tasarımında inovasyon ve AR-GE yatırımlarını sürekli artırmakta ve bugün 65’den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. REDDOT Ödüllü Acil Müdahale Sandalyesinin yanı sıra, GÖKLER AŞ’nin yeni tasarladığı hasta karyolası da Hollanda merkezli Good Industrial Design 2014 yarışmasında birinciliğe layık görülmüştür. Ayrıca,   2013 yılında Almanya / Düsseldorf’da düzenlenen 4662 ürün arasından NTQ7 modeli ile Dünya Tasarım 1.lik ödülü,  2014 yılında Amerika’da NTQ7 ve NTSX 5 ürünleri ile “GOOD DESIGN AWARD 2014” ödülü,    2014 yılında NTQ 7 ürünü ile “IF PRODUCT DESIGN 2014” ödülüne layık görülmüştür.



“Türkiye 100 Projesi” NEDİR & NEDEN ÖNEMLİDİR?

“Türkiye 100 Projesi” TEPAV, TOBB, ALLWORLD Network işbirliği ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerine küresel ölçekte dikkat çekmek için yürütülen çok özel bir projedir. Liste adayı başarılı şirketler, 2010 ve 2012 yılları arasındaki satış gelirlerindeki büyüme performansına göre sıralanmıştır. Sıralama için, satış gelirlerinin ilgili dönemdeki büyüme ortalaması baz alınmıştır. Buna göre; Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 şirketinin söz konusu dönem (2010-2012) ortalama büyüme oranları yüzde 371 olarak tespit edilmiştir. Seçilen 100 en başarılı proje sahibi şirketin faaliyet alanları arasında yüksek teknolojili sektörlerin yanı sıra madencilik, tekstil ve mobilya gibi geleneksel sektörler de bulunmaktadır. “Türkiye 100 Projesi” listesindeki başarılı şirketlerin yıllık satışları 1 milyon TL ile 419 milyon TL aralığında değişiyor. “Türkiye 100 Projesi” il bazında dağılımında, GÖKLER AŞ, Sivas’tan kazanan tek firma olmuştur.




GÖKLER AŞ’NİN  “Türkiye100 Projesi”NE GİRMESİ NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?
  • TOBB, AllWorld Network ve TEPAV tarafından başarısı tescillenecek.
  •  Ulusal ve uluslararası medyada yer alacak, yeni müşteri ve yatırımlara kavuşma fırsatı edinecek.
  • Harvard Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek AllWorld Girişimcilik Zirvesi’ne katılma hakkı kazandı.
  • Dünya çapında hızla büyüyen lider şirketlerle network ve iş ilişkileri geliştirebilecek.
  • En yeni fikirlerden haberdar olacak; dünyaca ünlü akademisyen, yatırımcı ve girişimcilerle ortak bir iletişim ağının parçası olacak.

Görülen o ki, marka ile inovasyon ve ARGE ile desteklenen Ürün Tasarımına yapılan yatırım firmaya fazlasıyla geri dönüyor. Bugün dünya’da en değerli varlık, fikir ve markadır. En değerli varlıklarınıza yatırım yapmalı, onları korumalı ve geleceğe hazırlamalısınız.  Tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları hakkındaki tüm sorularınız için hemen danışmanlarımızdan randevu alınız.



KURUMSAL İLETİŞİM




THE GLOBAL BRAND STORY EXTENDING FROM SIVAS TO WORLD DESIGN OSCARS : NITROCARE



EMERGENCY STRETCHER IN “100 PROJECTS OF TURKEY”





GOKLER A.S. one of the precious customer of Marpataş, has attracted all the attention of the industry and the design word by winning the world’s most prestigious industrial design award REDDOT which is considered the Oscars of the design industry. They  has made quite successful investments in product design and brand awareness and also was able enter international list of “100 Projects of Turkey” that published on a global scale. In this content, GOKLER A.S. was awarded in 5th Izmir Economic Congress held with the participation of the President and Prime Minister of Turkey on 31st October 2014.

Gokler A.S. is constantly increasing their innovation and research and development investments in product design and exports more than 65 countries. Their newly designed patient bed   was awarded first place in Netherland based “Good Industrial Design 2014” contest.  

In addition to these, they were awarded 1st prize of“World Design” with their NT7Q model among 4662 product in Germany / Düsseldorf in 2013;  “GOOD DESIGN AWARDS 2014” award with their NT7Q and NTSX 5 models in US and “IF PRODUCT DESIGN 2014” award with their NT7Q model in 2014.




As it seen, the investments on product design that supported by trademark, innovation and R&D always turns back to the company. Today, the most valuable asset in the world is the idea and brand.  You should invest your most valuable assets, protect them and prepare for future. Please contact with our professional team related to all your questions about Intellectual Property Rights. 



CORPORATE COMMUNICATIONS





15 Ocak 2015 Perşembe

RE-DESIGN LOGO FROM 7UP FOR NEW YEAR

7Up is one of the leader brand owned by Dr.PepperSapple Group and PepsiCo in the world. The brand established 1937, have many times retouching. Lastly, brand logo retouched by TracyLocke in 2010 and had been launched with the slogan “simpler is the better”. According to the news ofDesign Week, the brand was using this logo since 2010 and they have retouched again after 4 years. 7UP returned to the vintage style from modern logo designed in 2010. The new vintage logo which has announced 4th quarter of 2014, designed by PepsiCo design and Innovation centre inhouse design team. 7UP plans to reach all their consumer with this new logo in all over the world in 2015.





CORPORATE COMMUNICATIONS






7UP'TAN YENİ YILA YENİ LOGO!


7up,  Dr Pepper Snapple Group ve PepsiCo tarafından yönetilen dünya devi markalardan biri. 1937'de kurulan marka, pek çok defa logo rötuşlama işlemlerinden geçmiş. Son olarak 2010'da TracyLocke tarafından rötuşlanan marka logosu "Simpler is the better" (daha basit olan daha iyidir.) sloganı ile lanse edilmişti. 2010'dan bugüne, bu modernize edilen logoyu kullanan marka,  Design Week haberine göre 4 yıl sonra tekrar yenilendi. 7up, 2010 yılında tasarlanan modern logodan tekrar vintage dönem logosuna döndü. 2014'ün 4. çeyreğinde duyurulan yeni vintage logonun PepsiCo Tasarım ve İnovasyon merkezi inhouse tasarım ekibi tarafından tasarlandığı bildirildi. 7up markası, 2015 yılında tüm dünyada yeni logolu ürünleri ile ulaşmayı planlıyor.





KURUMSAL İLETİŞİM



12 Ocak 2015 Pazartesi

TURKISH SCHOLAR WHO DISCOVERED THE MICROBE FIRST: AKSEMSEDDIN




Aksemseddin, whose real name was Mehmet Şemseddin Bin Hamza had his primary education from his father and completed the madrasah education in Amasia and had started to give lectures. Sultan Murad ll (the father of the Conqueror)  assigned Aksemseddin to take care of and educate his son (Fatih Sultan )Mehmet. 

Akşemseddin also had education in medical and pharmaceutical fields. He describes the germs - which Louis Pasteur discovered by experiments after 400 years from him- in his book Maddetü'l-Hayat as follow;

“ To think that the disease occur individually in human body is wrong. The disease passes from person to person by infection. This transmission occurs by not visible but live small seeds”



He is the first scholar in history that mentioned microorganism and considered as the father of microbiology. This discovery of him was years before the microscope. The Italian scientist Fracastor who mentioned the germ in West has lived approximately 100 years after Aksemseddin. Aksemseddin was also one of the cancer researcher and he has worked hard on the disease called “seratan” and treated Kazasker (a high official in the Ottoman judiciary) Suleyman Celebi. In addition, he also found many formula and information related to which herbal medicine treated which disease and how they prepared. 



CORPORATE COMMUNICATIONS





MİKROBU İLK KEŞFEDEN TÜRK ALİM: AKŞEMSEDDİN



Asıl adı Mehmet Şemseddin olan Akşemseddin (d. 1389, Şam - ö. 1459, Göynük) çok yönlü bir Türk alimidir. Soyu baba tarafından Hz. Ebu Bekir’e kadar dayanan, ünlü Türk alimi ilk tahsilini babasından alarak, 7 yaşında hafız olmuştur.  Daha sonra medrese eğitimlerini tamamlayarak Osmanlı medresesinde müderris(günümüzde üniversitede öğretim üyesine karşılık gelen unvan) olmuştur. Osmanlı Padişahı II.Murad döneminde padişahın ricası üzerine, Fatih Sultan Mehmet henüz şehzade iken eğitimini üstlenmiş ve padişah olunca da yanından ayrılmayarak onun en yakın akıl hocası ve danışmanı olarak görevini sürdürmüştür.

 Tıp ve eczacılık alanlarında da eğitim alan Akşemseddin,  Louis Pasteur'in kendisinden 400 yıl sonra deneyle keşfedeceği mikrobu, Maddetü'l-Hayat adlı eserinde bakın nasıl tanımlıyor:


Hastalıkların insanlarda teker teker ortaya çıktığını sanmak hatadır. Hastalık, insandan insana bulaşmak suretiyle geçer. Bu bulaşma, gözle görülmeyecek kadar küçük, fakat canlı tohumlar vasıtasıyla olur.”


Tarihte mikroorganizmalardan bahseden ilk âlimdir ve Mikrobiyolojinin babası sayılmaktadır.  Akşemseddin’in bu keşfi mikroskobun keşfinden yıllar öncedir.  Batıda mikrop konusunu ilk kez gündeme getiren İtalyan bilim adamı Fracastoro ise Akşemseddin’den yaklaşık 100 yıl kadar sonra yaşamıştır.  Aynı zamanda ilk kanser araştırmacılarından olan Akşemseddin, o devirde seratan denilen hastalıkla çok uğraşmış ve Kazasker Süleyman Çelebi’yi tedavi etmiştir. Ayrıca hangi hastalıkların hangi bitkilerden hazırlanan ilaçlarla tedavi edileceğine dair bilgiler ve formüller ortaya koydu.

Tıp, astroloji, fizik ve hemen her alanda yapılan keşifler, tasarlanan icatlar; insanoğlunu bugün geldiği noktaya taşımıştır. O günden bu güne, tüm birikimimiz, fikir ve eserlerin korunmasıyla oluşmuştur. Bu yüzden, fikir ve buluşlarınıza değer veriyoruz. Bugünden yarına daha iyi bir gelecek için tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları hakkındaki tüm sorularınız için hemen danışmanlarımızdan randevu alınız.


KURUMSAL İLETİŞİM