18 Kasım 2014 Salı

BANVİT, 3.ÇEYREK'TE 1,5 Milyar TL'yi gördü!




2014 yılı 3. çeyreğinde net satışlarını 1 Milyar 504 Milyon TL’ye ulaştıran değerli müvekkillerimizden Banvit, faiz-amortisman-vergi öncesi kârını 140 Milyon TL, ihracatını ise 68 Milyon Dolar olarak açıkladı.




Marpataş’ın değerli müvekkillerinden Banvit A.Ş. 2014 yılı 3. çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre Banvit net satışlarını, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artırarak, 1 Milyar 504 Milyon TL’ye ulaştırdı. Banvit’in net dönem kârı 18 Milyon TL, favök 140 Milyon TL, ihracatı ise 68 Milyon Dolar olarak gerçekleşti. Bu dönemde Banvit’in yaptığı yatırımların tutarı ise 33 Milyon TL oldu.

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener yaptığı açıklamada, 3. çeyrekte olduğu gibi yılın ilk iki çeyreğine ait mali sonuçlarında da kâr açıkladıklarını, piyasaların yılın kalanında da normal seyrinde devam etmesi halinde yıl sonu cirolarını kârlılıkla kapatmayı hedeflediklerini belirtti.

Ömer Görener, “2014 sonunda Banvit’in konsolide net cirosunu 2 Milyar TL’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Yurt içi ve yurt dışındaki yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bu sene Romanya ve Elazığ’daki yatırımlarımıza ağırlık verdik. Ayrıca Bandırma’daki kesimhanemizde de bazı revizyonlara gidiyoruz. Geride bıraktığımız aylarda Elazığ entegrasyonumuzda başladığımız silo yatırımlarımızı da tamamladık” dedi.

2014 yılı için 50 Milyon TL yatırım gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini belirten Görener; “Rusya pazarına açılmamızın da yarattığı olumlu etkiyle, sene sonunda ihracat hacmimizi 95 Milyon Dolar’a ulaştırmayı hedefliyoruz. Elazığ ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yatırımlarımızla birlikte ihracat gelirlerimizin önümüzdeki dönemlerde peyderpey artacağını umuyoruz” dedi.

KURUMSAL İLETİŞİM












12 Kasım 2014 Çarşamba

MARPATAŞ IS GETTING MORE GLOBAL

MARPATAS IS EXPANDING ITS WORLDWIDE SERVICE NETWORK

Marpataş is much stronger now with its strengthened international department, implementing projects, the increasing number of requests and new the international identity.

We are proud to inform that  Marpataş is going into appreciable change from the first quarter of 2015 with the projects to be undertaken within country and abroad, major brands investments and professional products and services. This change will increase our strength and efficiency as well as expanding our scope of business and diversify our products and services.

We are going to be in your presence in also 2015, with our professional and educated team and our unique and valuable know-hows that maturated over the years.  The only difference is we are much more powerful.
 
We offer our most sincere thanks to all our clients and partners who trust and believe us, as we enter our 30th anniversary in 2015.
 

Kind Regards,   

CORPORATE COMMUNICATIONS





MARPATAŞ DÜNYA'YA AÇILIYOR!

Marpataş International, sonunda yapacağını yaptı! 

Marpataş, güçlendirilen yurt dışı departmanı, uyguladığı projeler ve artan talepler üzerine, artık yeni uluslar arası kimliği ile çok daha güçlü ilerliyor .

Tamamen profesyonel ve uluslar arası ilişkilerde uzmanlaşmış kadrosu ile yeni kültürlerle, yepyeni deneyimlerle; Marpataş’ın kalitesine kalite, gücüne güç katıyor!

Bildirmekten onur duyarız ki; Marpataş, yakın gelecekte, hem yurt içinde hem de yurt dışında yürüteceği projelerde büyük marka yatırımları ve profesyonel ürün ve hizmetleri ile 2015’in ilk çeyreğinden itibaren fark edilir bir değişime giriyor. Bu değişim, gücümüzü ve etkinliğimizi arttırırken; iş alanımızı genişletip, ürün ve hizmetlerimizi çeşitlendirecektir. 

Gücümüzü aldığımız değerli müvekkillerimiz, donanımlı ve eğitimli ekibimiz ve yıllar içinde olgunlaşan özgün ve kıymetli know-how'ımızla, 2015'te de sizlerin karşısındayız. Tek fark, artık çok daha güçlüyüz!

Bize güvenen tüm müvekkilerimize ve partnerlerimize, 2015 yılında; 30'uncu yaşımıza girerken en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Saygı ve güvenle.

KURUMSAL İLETİŞİM





6 Kasım 2014 Perşembe

WHO IS THIS GENIUS?

Calculator is a invention of very well know genius. Who  do you think invented it?  His intelligence was discovered at an very early ages of him.  Do not you wonder who is this genius that denied by the mathematical community stating “ He cannot write it at this age, probably his dad wrote it”
This genius is Blaise Pascal. Blaise Pascal along with Wilhelm Schickard was one of two inventors of the mechanical calculator in the early 17th century. He was spurred to it when participating in the burden of arithmetical labour involved in his father's official work as supervisor of taxes at Rouen. Pascal went through 50 prototypes before presenting his first machine to the public in 1645. 
He dedicated it to Pierre Séguier, the chancellor of France at the time.[3] He built around twenty more machines during the next decade, often improving on his original design. Nine machines have survived the centuries,[4]most of them being on display in European museums. In 1649 a royal privilege, signed by Louis XIV of France,[5] gave him the exclusivity of the design and manufacturing of calculating machines in France. Pascal designed the first mechanical calculator to still survive from the 17th century

PS. Pascal had special interest in pressure science and mercury barometer including mathematics. Science world has given the name “Pascal” to the pressure unit because of their respect to the his work and intelligence


CORPORATE COMMUNICATIONS






O DÂHİ BAKIN KİMMİŞ?


Günümüzde matematik işlemlerimizi ve hayatımızı kolaylaştıran icatlardan biri olan hesap makinesi, adı iyi bilinen bir dahinin eseri. Fransa Kralı 14. Louis'den patent olan bu özel icat kimin dersiniz? Dahi mucit, küçük yaşlarda zekası fark edilen biri. 16 yalında yazdığı teorem, dönemin matematik camiası tarafından "Bu yaşta çocuk bunu yazamaz, babası yazmıştır!" diye,reddedilen bu ünlü dahinin kim olduğunu merak etmiyor musunuz? 


Ünlü matematik üstatların üye olduğu Merssenne Akademisi’ne, henüz 19 yaşındayken kabul gören ve maalesef dönemin sağlık sorunları sebebiyle 39 yaşında hayata gözlerini yuman bu müthiş beyin, ardında kullanmamız için pek çok teorem, bilim eseri ve bir de HESAP MAKİNESİ bıraktı. Bu ünlü dahi kim mi? Karşınızda Üstün zekalı Blaise Pascal!

Babası, kral tarafından vergi toplama görevine atandıktan sonra, hesap yapmakta zorlandığını gören küçük Pascal onun için bir mekanik hesap makinesi yaptığında yalnızca 19 yaşındaydı.



Dahinin icat ettiği hesap makinesi 17. yüzyılda çalışan ilk ve tek mekanik hesap makinesiydi! 19 yaşındayken başladığı hesap makinesi çalışmalarında 50 kadar prototip üreten Pascal, 1645'te makinesini tanıttı. Tanıtımın ardından 20 kadar makine daha üretti. Ve bilin bakalım ardından kral bu icadın korunması adına tarihi sayılabilecek hangi karara imza attı?


Pascal'ın başarısı, Fransa Kralı 14. Louis tarafından da takdir edildi ve bizzat kendisinin imzaladığı belge ile Fransa'da hesap makinesi geliştirme ve üretme hakkı Pascal'a verildi. İlkel bir patent koruması kabul edebileceğimiz bu izin, tarihteki icat koruma yasaları arasında yerini aldı ve ardında pratik ve çok kullanışlı bir cihaz bıraktı.

NOT: Pascal'ın başta matematik olmak üzere, cıvalı barometre ve basınç bilimine özel ilgili vardı. Bilim dünyası Pascal'ın genç dehasına ve eserlerine duyduğu saygı sebebiyle basınç birimine Pascal adını vermiştir.

KURUMSAL İLETİŞİM












3 Kasım 2014 Pazartesi

WORLD CUP 2018 LOGO UNVEILED IN MOSCOW



The official emblem of the 2018 FIFA World Cup in Russia has been unveiled by the cosmonauts at the International Space Station. The logo was then projected onto the iconic Bolshoi Theater building in the heart of Russian capital, Moscow. The ceremony was broadcast live during the popular Evening Urgant television talk show, which was attended by FIFA president Sepp Blatter, Italian football great Fabio Cannavaro and Russia's sports minister, Vitaly Mutko.   You can watch the dazzling unveiling of the 2018 FIFA World Cup logo in the following video.





BRANDIA CENTRAL, Lisbon-based agency, took the praise for this beautiful design. In FIFA press release they explained the design of the new logo simply: “The shape of the Official Emblem of Russia 2018 takes on the universally recognisable outline of the World Cup Trophy, while the bold use of red, gold, black and blue in the emblem’s colour palette was inspired by centuries-old techniques seen in world-renowned Russian art dating back to the earliest icon paintings.”
Russia is going to support to logo with slogan and all concepts in the first half of 2015. Also, they have stated that official program and official mascot will be announced in towards the end of 2016.





CORPORATE COMMUNICATIONS




FIFA 2018 LOGOSU, UZAYDAN DÜNYAYA İLAN EDİLDİ!





Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 FİFA Oyunları için resmi çalışmalar son hız başladı. İlk olarak, tüm dünyada fanatik izleyicileri olan bu popüler Dünya Kupa'sının Logosu ilan edildi. 
Resmi logo, Rusya'daki bir Talk Show programı ile aynı anda, çok özel bir projeksiyon gösterisiyle Bolşoy Tiyatrosunun duvarına yansıtılarak tanıtıldı. Logoda, dünya kupasının üstüne işlenmiş Rusya bayrağının mavi ve kırmızı renkleri öne çıktı. Bolşoy Tiyatrosu cephesinde ışı ve ses gösterileri ile yapılan  FIFA 2018 Logo tanıtımını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz










FİFA 2018 resmi logosu, benzer büyük organizasyonların logo ve görsel kimliğini çalışan, Portekizli BRANDIA CENTRAL ajansı tarafından yapıldı. Logo konseptinde, Rusya bayrağının renkleri ile sihir ve hayallerin bir arada işlendiği belirtildi. Rusya, 2015'in ilk yarısında slogan ve tüm marka kavramları ile logoyu destekleyecek. 2016'nın sonlarında ise resmi program ve resmi maskotun da ilan edileceği ifade edildi.

Son olarak, Rus kozmonotların Uluslararası Uzay İstasyonundan logoyu dünyaya duyurdukları görüntüleri aşağıdaki videoda takip edebilirsiniz.







KURUMSAL İLETİŞİM